Mobilní kontejnerové pivovary Mobbeer
Logo Mobilní Pivovary

Minipivovary pro každou restauraci

Uvažujete o provozování minipivovaru ? Právě teď je nejvhodnější doba pro takovýto projekt - zákazníci vyhledávají nevšední gastronomické zážitky a na trhu je stále místo pro další malé pivovary. Světově unikátní variabilita našeho řešení vyhoví všem zájemcům o vlastní pivovar.

PŘEJDĚTE PROSÍM NA NÁŠ NOVÝ WEB

>> KONTEJNEROVÉ PIVOVARY MOBBEER <<

 

Omlouváme se za dočasnou neaktuálnost stávajícího webu. Pracujeme v současnosti na jazykových mutacích nového webu http://www.ceskeminipivovary.cz , kam Vás tímto zveme … web http://www.mobilnipivovary.cz bude aktualizován v průběhu roku 2014.

 

 

 

 

 

Mobilní kontejnerové minipivovary Mobbeer

Jako jediný výrobce pivovarů na světě vyrábíme kromě klasických vestavných minipivovarů také minipivovary v kontejnerech – mobilní kontejnerové pivovary.

Co je to mobilní kontejnerový pivovar

Mobilní kontejnerový minipivovar je plnohodnotný minipivovar, zabudovaný do kontejnerové skříně, která nahrazuje pevnou stavbu. Mobilita minipivovaru spočívá v možnosti snadno minipivovar přemístit na libovolné místo a zde jej provozovat stejně, jako vestavný minipivovar.

Jak vypadá pivovar v kontejneru

 

Mobilní kontejnerový minipivovar Mobbeer 300VS-CWA-72-TWIN za sebou

 

… prohlédněte si také další varianty minipivovarů Mobbeer

 

 

Komu jsou určené minipivovary v kontejnerech

Mobilní pivovary v kontejnerech jsou ideálním řešením pro ty zájemce o provozování vlastního minipivovaru, kteří nejsou vlastníky objektu restaurace, nebo nemají ve své restauraci pro umístění technologie minipivovaru dostatek volného prostoru. Kontejnerový mobilní pivovar uvítá také každý zájemce o financování minipivovaru úvěrem nebo na leasing, protože finanční ústavy mnohem raději poskytnou úvěrové krytí na jasně ohraničený a uchopitelný technologický celek, který se vestavbou do objektu nestává součástí majetku třetích osob. Kromě toho je vítaným řešením pro všechny pivovarníky, kteří se rádi vyhnou časově, finančně i organizačně náročné stavební přípravě objektu. Minipivovar v kontejneru vyrobíme kompletně v naší montážní hale, technologii odladíme a zákazníkovi dovezeme jako hotový výrobek. Již druhý den po přivezení může zákazník v pivovaru začít vařit vlastní pivo.

Hlavní výhody

  • Kompaktnost – minipivovar je kompaktním a prostorově jasně vymezeným výrobkem a výrobním zařízením
  • Mobilita – kontejnerový minipivovar je snadné kdykoli převézt na jiné místo bez složitých demontážních a montážních prací
  • Prostorová nenáročnost – nezabírá místo v objektu restaurace – kapacita pivovaru není omezena dispozičním prostorem
  • Rozšiřitelnost – stávající výrobní kapacitu minipivovaru lze jednoduše kdykoli navýšit přidáním dalších modulů
  • Rychlá a levná výroba – typová standardizace dovoluje výrobu pivovaru s nižšími výrobními náklady a rychleji
  • Bezproblémová instalace – nasazení pivovaru do provozu se obejde bez náročných stavebních zásahů a povolení
  • Okamžitá provozuschopnost – pivovar je způsobilý k zahájení provozu obvykle již druhý den po doručení zákazníkovi
  • Provozní spolehlivost – sériová výroba dovoluje odladit většinu problémů typických pro kusové zakázky
  • Manuální / automatický provoz – zákazník se může rozhodnout pro levný manuální nebo pohodlný automatický systém
  • Nezávislost  na konkrétním objektu – možnost provozování třeba na jednom místě v létě a na jiném v zimě
  • Úvěrovatelnost – finanční ústavy ochotněji spolufinancují technologická zařízení nezasahující majetku třetích osob
  • Likvidita – kontejnerový pivovar lze bez nákladů na stavební práce a bez nebezpečí ztráty užitné hodnoty kdykoli prodat

Jaké kontejnerové mobilní minipivovary vyrábíme

Výrobní sortiment našich kontejnerových minipivovarů je omezen prakticky jen vnitřním prostorem, který nabízí vnitřní prostor kontejneru.

  • Pro zákazníky v kontinentální Evropě a Asii nabízíme minipivovary zabudované do kontejnerových skříní o vnější šířce 3 m,  s výškou 2,8 m a o délce 4 až 12 metrů. – prostorové omezení umožňuje výrobu minipivovarů s užitečným objemem varny max. 1000 litrů.  Kapacita pivovarského sklepa není omezená – v případě většího počtu kvasných a zracích nádob je možné pivovarský sklep umístit do více kontejnerů.
  • Pro zámořské zákazníky vyrábíme minipivovary, vestavěné v lodních kontejnerech normalizovaných rozměrů – šířka 2,438 m x výška 2,591 m a délka 6,058 až 12,192 metrů. Zde velikost vnitřního prostoru omezuje maximální užitečný objem varny na 600 litrů. Kapacita pivovarského sklepa není omezená – možnost sestavení pivovaru z několika kontejnerů.

Minipivovary MOBBEER dodáváme v různých modulárních konfiguracích

    • jednokontejnerový minipivovar MOBBEER VS AIO – varna + sklep zabudované ve společném kontejneru
    • dvojkontejnerový minipivovar MOBBEER VS TWIN – varna a sklep jsou umístěny v samostatných kontejnerech
    • vícekontejnerový minipivovar MOBBEER VS MULTI – obsahuje v jednom kontejneru varnu a v dalších kontejnerech technologii pivovarského sklepa – využívá se obvykle při rozšiřování pivovaru se stoupajícím objemem výroby piva
    • hybridní minipivovar MOBBEER V nebo MOBBEER S – samostatný kontejner varny nebo sklepa – používá se při kombinaci vestavné a kontejnerové technologie

6+2 výrobní řady minipivovarů MOBBEER

Vyrábíme plnohodnotně vybavené kontejnerové minipivovary MOBBEER v 6 výrobních řadách, odstupňovaných podle výrobní kapacity 2-nádobové varny. Kromě toho nabízíme speciální zjednodušené minipivovary MOBBEER Lite s levnější technologií pro výrobu piva z koncentrátů.

Minipivovar MOBBEER STARTER 150

Základní model minipivovaru MOBBEER s varnou o výrobní kapacitě 150 litrů piva za 11 hodin / 300 litrů piva za den . Je určen pro menší hospůdky s objemem prodávaného piva 150 až 1500 litrů týdně (78 – 780 hl/rok). Optimální výrobní kapacita je 900 litrů piva týdně (468 hl/rok). Velikost pivovaru a jeho cena je dána požadovaným výstavem – viz ceník mobilních minipivovarů.

Informace pro české zákazníky : Při cenách surovin, energie, mezd a obvyklých prodejních cenách piva v ČR je návratnost investice do minipivovaru s varnu 150 litrů a výstavem 468 hl/rok cca 3,5 roku – viz finanční analýza provozu minipivovaru MOBBEER 150VS-SWA-468HL-AIO

Minipivovar MOBBEER PUBMASTER 250

Výkonnější model minipivovaru MOBBEER s varnou o výrobní kapacitě 250 litrů piva za 11 hodin / 500 litrů piva za den . Ideální pro více navštěvované pivnice a restaurace s objemem prodávaného piva 250 až 2500 litrů piva týdně (130 hl  – 1300 hl / rok). Optimální výrobní kapacita je 1500 litrů piva týdně (780 hl / rok). Velikost pivovaru a jeho cena je dána požadovaným výstavem – viz ceník mobilních minipivovarů.

Informace pro české zákazníky : Při cenách surovin, energie, mezd a obvyklých prodejních cenách piva v ČR je návratnost investice do minipivovaru s varnou 250 litrů a výstavem 780 hl/rok cca 1,2 roku – viz finanční analýza provozu minipivovaru MOBBEER 250VS-SWA-780HL-AIO

Minipivovar MOBBEER ADVANCE 300

Vyšší model minipivovaru MOBBEER s varnou o výrobní kapacitě 300 litrů piva za 11 hodin / 600 litrů piva za den. Je vhodný pro restaurace a pivnice s vysokou návštěvností například v turistiky atraktivních lokalitách s objemem prodávaného piva 300 až 3000 litrů piva týdně (156 hl  – 1560 hl / rok). Optimální výrobní kapacita je 1800 litrů piva týdně (936 hl / rok). Velikost pivovaru a jeho cena je dána požadovaným výstavem – viz ceník mobilních minipivovarů.

Informace pro české zákazníky : Při cenách surovin, energie, mezd a obvyklých prodejních cenách piva v ČR je návratnost investice do 2-kontejnerového minipivovaru s varnou 300 litrů a výstavem 936 hl/rok cca 1 rok  – viz finanční analýza provozu minipivovaru MOBBEER 300VS-SWA-936HL-TWIN

Minipivovar MOBBEER PROSPER 500

Výkonný a ekonomicky výhodný model minipivovaru MOBBEER s varnou o výrobní kapacitě 500 litrů piva za 11 hodin / 1000 litrů piva za den. Je vhodný pro velké restaurace nebo malé sítě restauračních zařízení s objemem prodávaného piva 500 až 5000 litrů piva týdně (260 hl – 2600 hl / rok).

Optimální výrobní kapacita je 3000 litrů piva týdně (1560 hl / rok). Velikost pivovaru a jeho cena je dána požadovaným výstavem – viz ceník mobilních minipivovarů.

Informace pro české zákazníky : Při cenách surovin, energie, mezd a obvyklých prodejních cenách piva v ČR je návratnost investice do minipivovaru s varnou 500 litrů a výstavem 1560 hl/rok cca 11 měsíců  – viz finanční analýza provozu minipivovaru MOBBEER 500VS-SWA-1560HL-TWIN

Minipivovar MOBBEER PROFI 600

Nejvyšší model 2-kontejnerového minipivovaru MOBBEER s varnou o výrobní kapacitě 600 litrů piva. Je vhodný pro největší restaurace či pivnice anebo pro rozsáhlé sítě restauračních zařízení s objemem prodávaného piva 600 až 6.000 litrů týdně (312 hl – 3120 hl / rok). Optimální výrobní kapacita je 3.600 litrů piva týdně (1872 hl / rok). Velikost pivovaru a jeho cena je dána požadovaným výstavem – viz ceník mobilních minipivovarů.

Informace pro české zákazníky : Při cenách surovin, energie, mezd a obvyklých prodejních cenách piva v ČR je návratnost investice do minipivovaru s varnou 600 litrů a výstavem 1872 hl/rok cca 10 měsíců  – viz finanční analýza provozu minipivovaru MOBBEER 600VS-SWA-1872HL-TWIN

Minipivovar MOBBEER MAXI 1000

Extrémně výkonný model minipivovaru MOBBEER, určený výhradně pro kontinentální Evropu a Asii (pro lodní dopravu nevhodné zvětšené rozměry kontejnerů), umístěný ve více než 2 kontejnerech – počet kontejnerů závisí na objednaném výstavu. Je určen pro restaurační provozy s nadstandardně vysokou návštěvností a pro rozsáhlé sítě restauračních zařízení s objemem výroby piva 1000 – 10000 litrů piva týdně (520 hl – 5200 hl / rok). Optimální výrobní kapacita je 6000 litrů piva týdně (3120 hl / rok). Velikost pivovaru a jeho cena je dána požadovaným výstavem – viz ceník mobilních minipivovarů.

Informace pro české zákazníky : Při cenách surovin, energie, mezd a obvyklých prodejních cenách piva v ČR je návratnost investice do minipivovaru s varnou 1000 litrů a výstavem 3120 hl/rok cca 7 měsíců  – viz finanční analýza provozu minipivovaru MOBBEER 1000VS-SWA-3120HL-MULTI


 

Minipivovary konstruované k výrobě piva z koncentrátů

 

Minipivovar MOBBEER Lite

Speciální jednoduché minipivovary, maximálně vhodné pro začínající pivovarníky, případně pro provozovatele požadující kvalitní nefiltrované pivo s minimální náročností jeho výroby a extrémně krátkou návratností investice. Využívají ve světě osvědčenou moderní technologii výroby piva ze sladových výtažků anebo z mladinových koncentrátů.

  • Minipivovary MOBBEER Lite SC – kontejnerové pivovary se zjednodušenou jednonádobovou varnou, v níž probíhá proces výroby piva od fáze chmelovaru. Různým chmelením je možné dosáhnout různých senzorických vlastností piva i z jednoho druhu sladového výtažku. Nízká pořizovací cena pivovaru, malé nároky na obsluhu varny a skladování surovin, nízká energetická náročnost, rychlá příprava mladiny.  Více o výrobě piva ze sladových výtažků
  • Minipivovary MOBBEER Lite MC – kontejnerové minipivovary bez varny, sladina je vyráběna rozmícháním mladinového koncentrátu v mladinovém mixeru. Z jednoho typu koncentrátu je možné vyrobit jeden druh piva o různém objemu alkoholu. Minimální nároky na znalosti obsluhy pivovaru, velmi rychlá příprava mladiny, minimální náklady na zásobování a skladování surovin, velmi malá spotřeba energie, jistota stálé kvality výsledného produktu. Více o výrobě piva z mladinového koncentrátu

Proč vyrábět pivo z koncentrátů

Minipivovary MOBBEER Lite výrazně redukují kvalifikační, časovou, energetickou a surovinovou náročnost  varného procesu, a tedy zlevňují a zrychlují výrobu piva. Jejich výhody spočívají v minimálních nárocích na prostor, pracovní nasazení obsluhy a v úsporách nákladů za nákup a dopravu surovin. Nevyžadují dlouholeté zkušenosti s vařením piva, přesto v nich lze vyrobit pivo výborné chuti, dodržuje-li se důsledně jednoduchý výrobní postup.


 

Poznámka : Předpokladem uvedených návratností investic do vzorových konfigurací pivovarů je prodej 100% vyrobeného piva v odpovídajícím objemu výstavu. Kalkulováno pro výrobní poměr a prodejní ceny piva : 2/3 produkce = světlé 10st. pivo 23 Kč/0,5 litru,  1/3 produkce = světlý ležák 12st. 27 Kč / 0,5 litru.  Konfigurace vzorových pivovarů neobsahují příplatkové položky, jako například řídicí automatika, filtrace, generátor dusíku, dedikované CIP stanice, myčka KEGů apod.

Jak sestavit a provozovat minipivovar MOBBEER / HARDBEER ?

Kontejnerové pivovary MOBBEER vyrábíme v 6 výrobních řadách - MOBEER STARTER 150, MOBEER PUBMASTER 250, MOBBEER ADVANCE 300, MOBBEER PROSPER 500,  MOBBEER PROFI 600, MOBEER MAXI 1000. Provozovatel si volí výrobní řadu a sestavení - 1-kontejnerové (pouze varna), 2-kontejnerové (varna ležácký sklep), 3-kontejnerové (varna 2x ležácký sklep), 4-kontejnerové (varna 2x ležácký sklep technologické zázemí). Dále vyrábíme minipivovary HARDBEER, určené pro zabudování do pevných objektů, jejichž úsporná technologie umožňuje jejich zabudování takřka do libovolně velkých prostor. Lze také nakombinovat pevnou část pivovaru (varna nebo ležácký sklep v budově - technologie HARDBEER) a mobilní část (varna nebo ležácký sklep v kontejneru - technologie MOBBEER) do jednoho funkčního celku. Podívejte se na ukázky možných sestavení minipivovaru.

Pivovar na zkoušku

Uvažujete už dlouho o vlastním minipivovaru, ale nemáte odvahu riskovat možný neúspěch ? Vyzkoušejte si pivovar nanečisto. Zajistíme pro Váš podnik vše tak, jako byste provozovali vlastní minipivovar, ale Vaše pivo pro vás budeme vařit my. Budete se prezentovat před Vašimi hosty jako pivovarská restaurace. Takto si v klidu a bez rizika prověříte, jestli se Vám vlastní pivovar vyplatí. Podle zjištěného výsledku se pak rozhodnete, jestli si pořídíte vlastní minipivovar

Vše o službě Pivovar na zkoušku.

Kdy zvolit mobilní pivovar

Jestliže se chcete stát provozovatelem malého restauračního pivovaru, ovšem nemáte v objektu dostatek místa pro umístění pivovarské technologie, pokud nejste vlastníkem budovy, v níž provozujete restauraci, provozujete-li jiný podnik v létě a jiný v zimě, chcete-li si ponechat prostor k budoucímu rozšiřování, anebo se prostě jen nechcete vázat na jedno místo, je pro Vás nejlepším řešením mobilní kontejnerový minipivovar MOBBEER.

Vše o mobilních pivovarech MOBBEER.

Kdy zvolit zabudovaný pivovar

Myslíte to s provozováním malého pivovaru naprosto vážně ? Jste vlastníkem objektu a máte v něm dostatek místa pro zabudování malého pivovaru ? Chcete mít pivovar na očích zákazníkům a být pozorován hosty při vaření piva ? Určitě nebudete potřebovat pivovar v budoucnu přestěhovat ? Přejete si pivovar zabudovat jen částečně a část nebo rozšíření řešit externím modulem ? Pak je pro Vás vhodným řešením minipivovar HARDBEER.

Vše o statických pivovarech HARDBEER.