Popis a parametry
Extrémně výkonný model minipivovaru MOBBEER, určený výhradně pro kontinentální Evropu a Asii (pro lodní dopravu nevhodné zvětšené rozměry kontejnerů), umístěný ve více než 2 kontejnerech – počet kontejnerů závisí na objednaném výstavu. Je určen pro restaurační provozy s nadstandardně vysokou návštěvností a pro rozsáhlé sítě restauračních zařízení s objemem prodávaného piva 1000 až 10000 litrů piva týdně (520hl – 5200 hl / rok). Optimální výrobní kapacita je 6000 litrů piva týdně (3120 hl / rok). Velikost pivovaru a jeho cena je dána požadovaným výstavem – viz ceník mobilních minipivovarů.
Ekonomické ukazatele
- Pořizovací cena : od 2.201.374 Kč do 13.000.000 Kč podle zvolené konfigurace
- Návratnost investice : 3 měsíce až 1,5 roku podle zvolené konfigurace
- Ziskovost pivovaru v prvních 10 letech provozu : od 1,3 milionu Kč do 300 milionů Kč podle zvolené konfigurace, výrobního objemu, prodejní ceny piva, ceny surovin, energie a mzdových nákladů
Příklad : Ekonomická analýza provozu minipivovaru Mobbeer Maxi 1000 optimální konfigurace
Při cenách surovin, energie, mezd a obvyklých prodejních cenách piva v ČR je návratnost investice do minipivovaru s varnou 1000 litrů a výstavem 3120 hl/rok cca 7 měsíců. Během prvních 10-ti let provozu vydělá pivovar této konfigurace až 92 milionu Kč zisku při pořizovací ceně pivovaru 5 milionu Kč .
Podrobněji viz finanční analýza provozu minipivovaru MOBBEER 1000VS-SWA-3120HL-MULTI
Poznámka : Předpokladem uvedených kalkulací je prodej 100% vyrobeného piva v odpovídajícím objemu výstavu. Kalkulováno pro výrobní poměr a prodejní ceny piva : 2/3 produkce = světlé 10st. pivo 23 Kč/0,5 litru, 1/3 produkce = světlý ležák 12st. 27 Kč / 0,5 litru. Konfigurace vzorového pivovaru neobsahuje příplatkové položky, jako například řídicí automatika, filtrace, generátor dusíku, dedikované CIP stanice, myčka KEGů apod.
Vyberte si z řady variant pivovarů MOBBEER 1000
3 verze podle blokového uspořádání pivovaru
- Hybridní uspořádání Mobbeer 1000V / Hardbeer 1000S – varna je umístěná v kontejneru mimo objekt, sklep je umístěný v pevném objektu (obvykle ve sklepních prostorech restaurace). Uspořádání je vhodné pro restaurace, které mají nevyužité sklepní prostory, ale nechtějí zasahovat do stávající koncepce interiéru.
- Hybridní uspořádání Mobbeer 1000S / Hardbeer 1000V – varna je umístěná v pevném objektu (obvykle v interiéru restaurace) , sklep je umístěn v kontejneru mimo objekt. Uspořádání je vhodné pro restaurace, které chtějí varnu využít jako marketingový nástroj, ale nemají volné prostory pro umístění ostatní pivovarské technologie.
- Výhradně mobilní uspořádání Mobbeer 1000VS – varna i pivovarský sklep jsou umístěny v jednom nebo více kontejnerech. Uspořádání je vhodné pro restaurace, které nedisponují volnými prostory pro zabudování vestavného minipivovaru, anebo se chtějí zcela vyhnout stavebním pracím či stavebnímu propojení pivovaru s objektem restaurace.
Podívejte se na další možná uspořádání minipivovarů Mobbeer Maxi 1000 …
3 konstrukce varny
Výroba piva z tradičních surovin – řada MOBBEER Maxi 1000 – tradiční způsob výroby mladiny z vody, sladu a chmele ve 2-nádobové varně, sestávající z rmutomladinové pánve a scezovací kádě. Tento způsob dovoluje výrobu jakéhokoli druhu piva, je však náročný na výrobní čas, pečlivost a znalosti sládka. Kvašení a dozrávání piva probíhá v kvasných nádobách a ležáckých tancích, případně CK tancích.
Výroba piva ze sladinového koncentrátu – řada MOBBEER Lite SC 1000 – umožňuje výrobu mladiny ze sladinového koncentrátu (sladového výtažku) ve zjednodušené varně, sestávající jen z jednoho varného kotle. Zde je sladina připravena rozmícháním sladinového koncentrátu ve vodě a proces výroby následuje chmelovarem. Po něm pokračuje výroba piva kvašením a dozráváním jako u klasického pivovaru. Výrobu zvládne i méně zkušená obsluha.
Výroba piva z mladinového koncentrátu – řada MOBBEER Lite MC 1000 – umožňuje výrobu mladiny prostým rozmícháním mladinového koncentrátu ve studené vodě v jednoduché nádobě opatřené míchadlem bez ohřevu. Následně pokračuje výroba piva kvašením a dozráváním. Způsob výroby mladiny z mladinového koncentrátu vyžaduje minimální znalosti o výrobě piva a zvládne ji i nekvalifikovaná obsluha restaurace se znalostmi o kvasném procesu.
2 konstrukce pivního sklepa
Klasické otevřené kvašení – tradiční uspořádání pivovaru je vhodné pro kvašení piva klasickou metodou. Hlavní kvašení probíhá v otevřených kvasných kádích v místnosti zvané spilka (někdy se spilkou nazývá i samotná kvasná káď). Dokvašování a dozrávání piva pak probíhá v ležáckých tancích při mírném přetlaku.
Moderní uzavřené kvašení – hlavní kvašení i dozrávání piva probíhá v uzavřených nádobách. Vybavujeme pivovary dvěma typy uzavřených kvasných nádob : kvasnými tanky (netlakové nádoby válcovitého tvaru) nebo cylindrokónickými tanky (tlakové nádoby válcovitého tvaru, ve spodní části přecházející v kužel).
Exteriér
Interiér