Mobilní kontejnerové pivovary Mobbeer
Logo Mobilní Pivovary

Minipivovary pro každou restauraci

Uvažujete o provozování minipivovaru ? Právě teď je nejvhodnější doba pro takovýto projekt - zákazníci vyhledávají nevšední gastronomické zážitky a na trhu je stále místo pro další malé pivovary. Světově unikátní variabilita našeho řešení vyhoví všem zájemcům o vlastní pivovar.
Kontejnerový minipivovar MOBBEER Prosper 500

Kontejnerový minipivovar MOBBEER Prosper 500

Mobilní kontejnerové minipivovary Mobbeer

Popis a parametry

Výkonný a ekonomicky výhodný minipivovaru MOBBEER s varnou o výrobní kapacitě 500 litrů piva za 11 hodin / 1000 litrů piva za den . Je vhodný pro velké restaurace nebo malé sítě restauračních zařízení s objemem prodávaného piva 500 až 5000 litrů piva týdně (260hl  – 2600 hl / rok). Optimální výrobní kapacita je 3000 litrů piva týdně (1560 hl / rok). Velikost pivovaru a jeho cena je dána požadovaným výstavem – viz ceník mobilních minipivovarů.

Ekonomické ukazatele

  • Pořizovací cena :  od 1.789.896 Kč do 9.000.000 Kč podle zvolené konfigurace
  • Návratnost investice : 5 měsíců až 3 roky podle zvolené konfigurace
  • Ziskovost pivovaru v prvních 10 letech provozu : od 1,3 milionu Kč do 83 milionů Kč podle zvolené konfigurace, výrobního objemu,  prodejní ceny piva, ceny surovin, energie a mzdových nákladů

Příklad : Ekonomická analýza provozu minipivovaru Mobbeer Prosper 500 optimální konfigurace

Při cenách surovin, energie, mezd a obvyklých prodejních cenách piva v ČR je návratnost investice do minipivovaru s varnou 500 litrů a výstavem 1560 hl/rok cca 1 rok. Během prvních 10-ti let provozu vydělá pivovar této konfigurace až 40,4 milionu Kč zisku při pořizovací ceně pivovaru 3,9 milionu Kč .

Podrobněji viz finanční analýza provozu minipivovaru MOBBEER 500VS-SWA-1560HL-TWIN

Poznámka : Předpokladem uvedených kalkulací  je prodej 100% vyrobeného piva v odpovídajícím objemu výstavu. Kalkulováno pro výrobní poměr a prodejní ceny piva : 2/3 produkce = světlé 10st. pivo 23 Kč/0,5 litru,  1/3 produkce = světlý ležák 12st. 27 Kč / 0,5 litru.  Konfigurace vzorového pivovaru neobsahuje příplatkové položky, jako například řídicí automatika, filtrace, generátor dusíku, dedikované CIP stanice, myčka KEGů apod.

 

Spočítejte si Váš minipivovar

 


 

Vyberte si z řady variant pivovarů MOBBEER 500

3 verze podle blokového uspořádání pivovaru

  1. Hybridní uspořádání Mobbeer 500V / Hardbeer 500S – varna je umístěná v kontejneru mimo objekt, sklep je umístěný v pevném objektu (obvykle ve sklepních prostorech restaurace). Uspořádání je vhodné pro restaurace, které mají nevyužité sklepní prostory, ale nechtějí zasahovat do stávající koncepce interiéru.
  2. Hybridní uspořádání Mobbeer 500S / Hardbeer 500V – varna je umístěná v pevném objektu (obvykle v interiéru restaurace) ,  sklep je umístěn v kontejneru mimo objekt. Uspořádání je vhodné pro restaurace, které chtějí varnu využít jako marketingový nástroj, ale nemají volné prostory pro umístění ostatní pivovarské technologie.
  3. Výhradně mobilní uspořádání Mobbeer 500VS – varna i pivovarský sklep jsou umístěny v jednom nebo více kontejnerech. Uspořádání je vhodné pro restaurace, které nedisponují volnými prostory pro zabudování vestavného minipivovaru, anebo se chtějí zcela vyhnout stavebním pracím či stavebnímu propojení pivovaru s objektem restaurace.

 

Podívejte se na další možná uspořádání minipivovarů Mobbeer Prosper 500 …

 

3 konstrukce varny

dvounadobova-varna-logoVýroba piva z tradičních surovin – řada MOBBEER Prosper 500 – tradiční způsob výroby mladiny z vody, sladu a chmele ve 2-nádobové varně, sestávající z rmutomladinové pánve a scezovací kádě. Tento způsob dovoluje výrobu jakéhokoli druhu piva, je však náročný na výrobní čas, pečlivost a znalosti sládka. Kvašení a dozrávání piva probíhá v kvasných nádobách a ležáckých tancích, případně CK tancích.

sladinova-varna-logoVýroba piva ze sladinového koncentrátu – řada MOBBEER Lite SC 500 – umožňuje výrobu mladiny ze sladinového koncentrátu (sladového výtažku) ve zjednodušené varně, sestávající jen z jednoho varného kotle. Zde je sladina připravena rozmícháním sladinového koncentrátu ve vodě a proces výroby následuje chmelovarem. Po něm pokračuje výroba piva kvašením a dozráváním jako u klasického pivovaru. Výrobu zvládne i méně zkušená obsluha.

mladinova-varna-logoVýroba piva z mladinového koncentrátu – řada MOBBEER Lite MC 500 – umožňuje výrobu mladiny prostým rozmícháním mladinového koncentrátu ve studené vodě v jednoduché nádobě opatřené míchadlem bez ohřevu. Následně pokračuje výroba piva kvašením a dozráváním. Způsob výroby mladiny z mladinového koncentrátu vyžaduje minimální znalosti o výrobě piva a zvládne ji i nekvalifikovaná obsluha restaurace se znalostmi o kvasném procesu.

 

2 konstrukce pivního sklepa

otevrene-kvaseni-logoKlasické otevřené kvašení – tradiční uspořádání pivovaru je vhodné pro kvašení piva klasickou metodou. Hlavní kvašení probíhá v otevřených kvasných kádích v místnosti zvané spilka (někdy se spilkou nazývá i samotná kvasná káď). Dokvašování a dozrávání piva pak probíhá v ležáckých tancích při mírném přetlaku.

uzavrene-kvaseni-logoModerní uzavřené kvašení – hlavní kvašení i dozrávání piva probíhá v uzavřených nádobách. Vybavujeme pivovary dvěma typy uzavřených kvasných nádob : kvasnými tanky (netlakové nádoby válcovitého tvaru) nebo cylindrokónickými tanky (tlakové nádoby válcovitého tvaru, ve spodní části přecházející v kužel).


 

 Exteriér


 Interiér

Minipivovar MB-500VS-A-45-AIO

Minipivovar MB-500VS-A-45-AIO - zezadu

Minipivovar MOBBEER 500VS-A-45-AIO (8M)

 

Proces výroby piva v minipivovarech MOBBEER a HARDBEER

Jak sestavit a provozovat minipivovar MOBBEER / HARDBEER ?

Kontejnerové pivovary MOBBEER vyrábíme v 6 výrobních řadách - MOBEER STARTER 150, MOBEER PUBMASTER 250, MOBBEER ADVANCE 300, MOBBEER PROSPER 500,  MOBBEER PROFI 600, MOBEER MAXI 1000. Provozovatel si volí výrobní řadu a sestavení - 1-kontejnerové (pouze varna), 2-kontejnerové (varna ležácký sklep), 3-kontejnerové (varna 2x ležácký sklep), 4-kontejnerové (varna 2x ležácký sklep technologické zázemí). Dále vyrábíme minipivovary HARDBEER, určené pro zabudování do pevných objektů, jejichž úsporná technologie umožňuje jejich zabudování takřka do libovolně velkých prostor. Lze také nakombinovat pevnou část pivovaru (varna nebo ležácký sklep v budově - technologie HARDBEER) a mobilní část (varna nebo ležácký sklep v kontejneru - technologie MOBBEER) do jednoho funkčního celku. Podívejte se na ukázky možných sestavení minipivovaru.

Pivovar na zkoušku

Uvažujete už dlouho o vlastním minipivovaru, ale nemáte odvahu riskovat možný neúspěch ? Vyzkoušejte si pivovar nanečisto. Zajistíme pro Váš podnik vše tak, jako byste provozovali vlastní minipivovar, ale Vaše pivo pro vás budeme vařit my. Budete se prezentovat před Vašimi hosty jako pivovarská restaurace. Takto si v klidu a bez rizika prověříte, jestli se Vám vlastní pivovar vyplatí. Podle zjištěného výsledku se pak rozhodnete, jestli si pořídíte vlastní minipivovar

Vše o službě Pivovar na zkoušku.

Kdy zvolit mobilní pivovar

Jestliže se chcete stát provozovatelem malého restauračního pivovaru, ovšem nemáte v objektu dostatek místa pro umístění pivovarské technologie, pokud nejste vlastníkem budovy, v níž provozujete restauraci, provozujete-li jiný podnik v létě a jiný v zimě, chcete-li si ponechat prostor k budoucímu rozšiřování, anebo se prostě jen nechcete vázat na jedno místo, je pro Vás nejlepším řešením mobilní kontejnerový minipivovar MOBBEER.

Vše o mobilních pivovarech MOBBEER.

Kdy zvolit zabudovaný pivovar

Myslíte to s provozováním malého pivovaru naprosto vážně ? Jste vlastníkem objektu a máte v něm dostatek místa pro zabudování malého pivovaru ? Chcete mít pivovar na očích zákazníkům a být pozorován hosty při vaření piva ? Určitě nebudete potřebovat pivovar v budoucnu přestěhovat ? Přejete si pivovar zabudovat jen částečně a část nebo rozšíření řešit externím modulem ? Pak je pro Vás vhodným řešením minipivovar HARDBEER.

Vše o statických pivovarech HARDBEER.