Mobilní kontejnerové pivovary Mobbeer
Logo Mobilní Pivovary

Minipivovary pro každou restauraci

Uvažujete o provozování minipivovaru ? Právě teď je nejvhodnější doba pro takovýto projekt - zákazníci vyhledávají nevšední gastronomické zážitky a na trhu je stále místo pro další malé pivovary. Světově unikátní variabilita našeho řešení vyhoví všem zájemcům o vlastní pivovar.
Kontejnerový minipivovar MOBBEER Lite

Kontejnerový minipivovar MOBBEER Lite

Mobilní kontejnerové minipivovary Mobbeer

Řada kontejnerových minipivovarů MOBBEER Lite reprezentuje speciální pivovary, které mají varnu konstruovanou pro výrobu piva z  koncentrátů. Od minipivovarů s dvounádobovou varnou pro výrobu piva z klasických surovin se minipivovary MOBBEER Lite odlišují zjednodušenou konstrukcí varny a výhodami, pro které se tento způsob výroby piva využívá v mnoha zemích světa.

Co je to surovinový koncentrát pro výrobu piva

Na trhu existují dva základní druhy surovinových koncentrátů pro výrobu piva :

Sladové výtažky 

(jinak též sladinové koncentráty) – vznikají ze sladiny, což je šetrně rozmačkaný slad, podle tradičních postupů povařený v pitné vodě.  Zde prochází dílo vystírkou a rmutováním (případně infuzí podle druhu piva), stejně jako v klasickém pivovaru. Nakonec dojde ke scezení díla, čímž vznikne pivní sladina. Sladina se nakonec zahustí odpařením vody. Takto dochází k přirozenému zakonzervování sladiny a vzniku sladinového koncentrátu.

Mladinové koncentráty

Vznikají z pivní mladiny, což je  výsledný cukernatý meziprodukt, vznikající v první fázi technologického procesu při výrobě piva. Obsahuje extraktivní látky ze sladu(a surogátů), které jsou zkvasitelné a extraktivní látky z chmel. produktů. Mladina se po ukončení varného procesu zahustí odpařením vody a vznikne mladinový koncentrát. Typickým představitelem je český mladinový koncentrát pro výrobu českého světlého ležáku, vyráběný VÚPS Praha.

 

 

 2 druhy kontejnerových minipivovarů MOBBEER Lite

Řada mobilních pivovarů MOBBEER Lite zahrnuje dva druhy pivovarů :

Minipivovary MOBBEER Lite SC

sladinova-varna-logoVýroba piva ze sladinového koncentrátu – umožňuje výrobu mladiny ze sladinového koncentrátu (sladového výtažku) ve zjednodušené varně, sestávající jen z jednoho varného kotle. Zde je sladina připravena rozmícháním sladinového koncentrátu ve vodě a proces výroby následuje chmelovarem. Po něm pokračuje výroba piva kvašením a dozráváním jako u klasického pivovaru. Výrobu zvládne i méně zkušená obsluha. Více o výrobě piva ze sladových výtažků

Přehled vyráběných modelů minipivovarů MOBBEER Lite SC

Minipivovary MOBBEER Lite MC

mladinova-varna-logoVýroba piva z mladinového koncentrátu – umožňuje výrobu mladiny prostým rozmícháním mladinového koncentrátu ve studené vodě v jednoduché nádobě opatřené míchadlem bez ohřevu. Následně pokračuje výroba piva kvašením a dozráváním. Způsob výroby mladiny z mladinového koncentrátu vyžaduje minimální znalosti o výrobě piva a zvládne ji i nekvalifikovaná obsluha restaurace se znalostmi o kvasném procesu. Více o výrobě piva z mladinových koncentrátů

Přehled vyráběných modelů minipivovarů MOBBEER Lite MC

 

Spočítejte si Váš minipivovar

 


 

Vyberte si z řady variant pivovarů MOBBEER Lite

 

3 verze podle blokového uspořádání pivovaru

  1. Hybridní uspořádání Mobbeer LiteV /  Hardbeer S – varna je umístěná v kontejneru mimo objekt, sklep je umístěný v pevném objektu (obvykle ve sklepních prostorech restaurace). Uspořádání je vhodné pro restaurace, které mají nevyužité sklepní prostory, ale nechtějí zasahovat do stávající koncepce interiéru.
  2. Hybridní uspořádání Mobbeer LiteS / Hardbeer V – varna je umístěná v pevném objektu (obvykle v interiéru restaurace) ,  sklep je umístěn v kontejneru mimo objekt. Uspořádání je vhodné pro restaurace, které chtějí varnu využít jako marketingový nástroj, ale nemají volné prostory pro umístění ostatní pivovarské technologie.
  3. Výhradně mobilní uspořádání Mobbeer Lite VS – varna i pivovarský sklep jsou umístěny v jednom nebo více kontejnerech. Uspořádání je vhodné pro restaurace, které nedisponují volnými prostory pro zabudování vestavného minipivovaru, anebo se chtějí zcela vyhnout stavebním pracím či stavebnímu propojení pivovaru s objektem restaurace.

 

Podívejte se na další možná uspořádání minipivovarů Mobbeer Lite …

 

2 konstrukce pivního sklepa

otevrene-kvaseni-logoKlasické otevřené kvašení – tradiční uspořádání pivovaru je vhodné pro kvašení piva klasickou metodou. Hlavní kvašení probíhá v otevřených kvasných kádích v místnosti zvané spilka (někdy se spilkou nazývá i samotná kvasná káď). Dokvašování a dozrávání piva pak probíhá v ležáckých tancích při mírném přetlaku.

uzavrene-kvaseni-logoModerní uzavřené kvašení – hlavní kvašení i dozrávání piva probíhá v uzavřených nádobách. Vybavujeme pivovary dvěma typy uzavřených kvasných nádob : kvasnými tanky (netlakové nádoby válcovitého tvaru) nebo cylindrokónickými tanky (tlakové nádoby válcovitého tvaru, ve spodní části přecházející v kužel).


 

 Exteriér

MB-150VS-A-27-AIO-01

MB-150VS-A-27-AIO-01

 


 Interiér

(Pozn : Od zobrazeného modelu se minipivovary Mobbeer Lite liší tím, že varna obsahuje jen jednu varnou nádobu)

Minipivovar MB-150VS-A-27-AIO Minipivovar MB-150VS-A-27-AIO - zezadu

Jak sestavit a provozovat minipivovar MOBBEER / HARDBEER ?

Kontejnerové pivovary MOBBEER vyrábíme v 6 výrobních řadách - MOBEER STARTER 150, MOBEER PUBMASTER 250, MOBBEER ADVANCE 300, MOBBEER PROSPER 500,  MOBBEER PROFI 600, MOBEER MAXI 1000. Provozovatel si volí výrobní řadu a sestavení - 1-kontejnerové (pouze varna), 2-kontejnerové (varna ležácký sklep), 3-kontejnerové (varna 2x ležácký sklep), 4-kontejnerové (varna 2x ležácký sklep technologické zázemí). Dále vyrábíme minipivovary HARDBEER, určené pro zabudování do pevných objektů, jejichž úsporná technologie umožňuje jejich zabudování takřka do libovolně velkých prostor. Lze také nakombinovat pevnou část pivovaru (varna nebo ležácký sklep v budově - technologie HARDBEER) a mobilní část (varna nebo ležácký sklep v kontejneru - technologie MOBBEER) do jednoho funkčního celku. Podívejte se na ukázky možných sestavení minipivovaru.

Pivovar na zkoušku

Uvažujete už dlouho o vlastním minipivovaru, ale nemáte odvahu riskovat možný neúspěch ? Vyzkoušejte si pivovar nanečisto. Zajistíme pro Váš podnik vše tak, jako byste provozovali vlastní minipivovar, ale Vaše pivo pro vás budeme vařit my. Budete se prezentovat před Vašimi hosty jako pivovarská restaurace. Takto si v klidu a bez rizika prověříte, jestli se Vám vlastní pivovar vyplatí. Podle zjištěného výsledku se pak rozhodnete, jestli si pořídíte vlastní minipivovar

Vše o službě Pivovar na zkoušku.

Kdy zvolit mobilní pivovar

Jestliže se chcete stát provozovatelem malého restauračního pivovaru, ovšem nemáte v objektu dostatek místa pro umístění pivovarské technologie, pokud nejste vlastníkem budovy, v níž provozujete restauraci, provozujete-li jiný podnik v létě a jiný v zimě, chcete-li si ponechat prostor k budoucímu rozšiřování, anebo se prostě jen nechcete vázat na jedno místo, je pro Vás nejlepším řešením mobilní kontejnerový minipivovar MOBBEER.

Vše o mobilních pivovarech MOBBEER.

Kdy zvolit zabudovaný pivovar

Myslíte to s provozováním malého pivovaru naprosto vážně ? Jste vlastníkem objektu a máte v něm dostatek místa pro zabudování malého pivovaru ? Chcete mít pivovar na očích zákazníkům a být pozorován hosty při vaření piva ? Určitě nebudete potřebovat pivovar v budoucnu přestěhovat ? Přejete si pivovar zabudovat jen částečně a část nebo rozšíření řešit externím modulem ? Pak je pro Vás vhodným řešením minipivovar HARDBEER.

Vše o statických pivovarech HARDBEER.