Mobilní kontejnerové pivovary Mobbeer
Logo Mobilní Pivovary

Minipivovary pro každou restauraci

Uvažujete o provozování minipivovaru ? Právě teď je nejvhodnější doba pro takovýto projekt - zákazníci vyhledávají nevšední gastronomické zážitky a na trhu je stále místo pro další malé pivovary. Světově unikátní variabilita našeho řešení vyhoví všem zájemcům o vlastní pivovar.
Kontejnerový minipivovar MOBBEER Lite Kontejnerový minipivovar MOBBEER Lite MC – výroba piva z mladinových koncentrátů

Kontejnerový minipivovar MOBBEER Lite MC – výroba piva z mladinových koncentrátů

Mobilní kontejnerové minipivovary Mobbeer Lite MC

Kontejnerový minipivovar MOBBEER Lite MC

Řada kontejnerových minipivovarů MOBBEER Lite MC reprezentuje speciální pivovary, které mají varnu konstruovanou pro výrobu piva z mladinových koncentrátů.  Od minipivovarů s dvounádobovou varnou pro výrobu piva z klasických surovin se minipivovary MOBBEER Lite MC odlišují velmi jednochou konstrukcí varny a výhodami, pro které se tento způsob výroby piva využívá v mnoha zemích světa.

Co je to mladinový koncentrát

Mladinové koncentráty – vznikají z mladiny, což je meziprodukt výroby piva, vzniklý předepsaným varným procesem ze sladu, vody a chmele ve varně.  Zde prochází dílo vystírkou a rmutováním (případně infuzí podle druhu piva), scezováním, chmelovarem a vířením stejně jako v klasickém pivovaru. Mladina se však  místo obvyklého stočení do kvasné kádě zahustí odpařením vody. Takto dochází k přirozenému zakonzervování mladiny a vzniku mladinového koncentrátu. V České republice je populárním mladinový koncentrát VÚPS, z něhož lze rozmícháním s vodou připravit typický světlý ležák plzeňského typu, případně světlé výčepní pivo.

 Kde lze koupit mladinové koncentráty

Minipivovary MOBBEER Lite MC

mladinova-varna-logoVýroba piva z mladinového koncentrátu – minipivovar Mobbeer Lite MC umožňuje výrobu piva z mladinového koncentrátu ve zjednodušené varně, sestávající jen z mladinového mixéru. Zde je mladina připravena prostým rozmícháním mladinového koncentrátu ve studené vodě. Po něm pokračuje výroba piva kvašením a dozráváním jako u klasického pivovaru. Výrobu zvládne i málo zkušená obsluha.

Více o výrobě piva z mladinových koncentrátů a konstrukci minipivovarů MOBBEER Lite MC

 

5 modelových řad

Vyrábíme kontejnerové minipivovary pro výrobu piva z mladinových koncentrátů MOBBEER Lite MC v 5 výrobních řadách, odstupňovaných podle výrobní kapacity zjednodušené varny :

Minipivovar MOBBEER Lite MC 150

Základní model minipivovaru MOBBEER Lite MC s varnou o výrobní kapacitě 150 litrů piva za 11 hodin / 300 litrů piva za den . Je určen pro menší hospůdky s objemem prodávaného piva 150 až 1500 litrů týdně (78 – 780 hl/rok). Optimální výrobní kapacita je 900 litrů piva týdně (468 hl/rok). Velikost pivovaru a jeho cena je dána požadovaným výstavem – viz ceník mobilních minipivovarů.

Informace pro české zákazníky : Při cenách surovin, energie, mezd a obvyklých prodejních cenách piva v ČR je návratnost investice do minipivovaru s varnu 150 litrů a výstavem 468 hl/rok cca 2 roky – viz finanční analýza provozu minipivovaru MOBBEER Lite MC 150VS-SWA-468HL-AIO

Minipivovar MOBBEER Lite MC 250

Výkonnější model minipivovaru MOBBEER Lite MC s varnou o výrobní kapacitě 250 litrů piva za 11 hodin / 500 litrů piva za den . Ideální pro více navštěvované pivnice a restaurace s objemem prodávaného piva 250 až 2500 litrů piva týdně (130 hl  – 1300 hl / rok). Optimální výrobní kapacita je 1500 litrů piva týdně (780 hl / rok). Velikost pivovaru a jeho cena je dána požadovaným výstavem – viz ceník mobilních minipivovarů.

Informace pro české zákazníky : Při cenách surovin, energie, mezd a obvyklých prodejních cenách piva v ČR je návratnost investice do minipivovaru s varnou 250 litrů a výstavem 780 hl/rok cca 1,2 roku – viz finanční analýza provozu minipivovaru MOBBEER Lite MC 250VS-SWA-780HL-AIO

Minipivovar MOBBEER Lite MC 300

Vyšší model minipivovaru MOBBEER Lite MC s varnou o výrobní kapacitě 300 litrů piva za 11 hodin / 600 litrů piva za den. Je vhodný pro restaurace a pivnice s vysokou návštěvností například v turistiky atraktivních lokalitách s objemem prodávaného piva 300 až 3000 litrů piva týdně (156 hl  – 1560 hl / rok). Optimální výrobní kapacita je 1800 litrů piva týdně (936 hl / rok). Velikost pivovaru a jeho cena je dána požadovaným výstavem – viz ceník mobilních minipivovarů.

Informace pro české zákazníky : Při cenách surovin, energie, mezd a obvyklých prodejních cenách piva v ČR je návratnost investice do 2-kontejnerového minipivovaru s varnou 300 litrů a výstavem 936 hl/rok cca 1 rok  – viz finanční analýza provozu minipivovaru MOBBEER Lite MC 300VS-SWA-936HL-TWIN

Minipivovar MOBBEER Lite MC 500

Výkonný a ekonomicky výhodný model minipivovaru MOBBEER Lite MC s varnou o výrobní kapacitě 500 litrů piva za 11 hodin / 1000 litrů piva za den. Je vhodný pro velké restaurace nebo malé sítě restauračních zařízení s objemem prodávaného piva 500 až 5000 litrů piva týdně (260 hl – 2600 hl / rok).

Optimální výrobní kapacita je 3000 litrů piva týdně (1560 hl / rok). Velikost pivovaru a jeho cena je dána požadovaným výstavem – viz ceník mobilních minipivovarů.

Informace pro české zákazníky : Při cenách surovin, energie, mezd a obvyklých prodejních cenách piva v ČR je návratnost investice do minipivovaru s varnou 500 litrů a výstavem 1560 hl/rok cca 10 měsíců  – viz finanční analýza provozu minipivovaru MOBBEER Lite MC 500VS-SWA-1560HL-TWIN

Minipivovar MOBBEER Lite MC 600

Nejvyšší model 2-kontejnerového minipivovaru MOBBEER Lite MC s varnou o výrobní kapacitě 600 litrů piva. Je vhodný pro největší restaurace či pivnice anebo pro rozsáhlé sítě restauračních zařízení s objemem prodávaného piva 600 až 6.000 litrů týdně (312 hl – 3120 hl / rok). Optimální výrobní kapacita je 3.600 litrů piva týdně (1872 hl / rok). Velikost pivovaru a jeho cena je dána požadovaným výstavem – viz ceník mobilních minipivovarů.

Informace pro české zákazníky : Při cenách surovin, energie, mezd a obvyklých prodejních cenách piva v ČR je návratnost investice do minipivovaru s varnou 600 litrů a výstavem 1872 hl/rok cca 8 měsíců  – viz finanční analýza provozu minipivovaru MOBBEER Lite MC 600VS-SWA-1872HL-TWIN

 

Spočítejte si Váš minipivovar

 


 

Vyberte si z řady variant pivovarů MOBBEER Lite MC

 

3 verze podle blokového uspořádání pivovaru

  1. Hybridní uspořádání Mobbeer Lite MC-V /  Hardbeer S – varna je umístěná v kontejneru mimo objekt, sklep je umístěný v pevném objektu (obvykle ve sklepních prostorech restaurace). Uspořádání je vhodné pro restaurace, které mají nevyužité sklepní prostory, ale nechtějí zasahovat do stávající koncepce interiéru.
  2. Hybridní uspořádání Mobbeer S / Hardbeer MC-V – varna je umístěná v pevném objektu (obvykle v interiéru restaurace) ,  sklep je umístěn v kontejneru mimo objekt. Uspořádání je vhodné pro restaurace, které chtějí varnu využít jako marketingový nástroj, ale nemají volné prostory pro umístění ostatní pivovarské technologie.
  3. Výhradně mobilní uspořádání Mobbeer Lite MC-VS – varna i pivovarský sklep jsou umístěny v jednom nebo více kontejnerech. Uspořádání je vhodné pro restaurace, které nedisponují volnými prostory pro zabudování vestavného minipivovaru, anebo se chtějí zcela vyhnout stavebním pracím či stavebnímu propojení pivovaru s objektem restaurace.

Podívejte se na další možná uspořádání minipivovarů Mobbeer Lite MC …

2 konstrukce pivního sklepa

otevrene-kvaseni-logoKlasické otevřené kvašení – tradiční uspořádání pivovaru je vhodné pro kvašení piva klasickou metodou. Hlavní kvašení probíhá v otevřených kvasných kádích v místnosti zvané spilka (někdy se spilkou nazývá i samotná kvasná káď). Dokvašování a dozrávání piva pak probíhá v ležáckých tancích při mírném přetlaku.

uzavrene-kvaseni-logoModerní uzavřené kvašení – hlavní kvašení i dozrávání piva probíhá v uzavřených nádobách. Vybavujeme pivovary dvěma typy uzavřených kvasných nádob : kvasnými tanky (netlakové nádoby válcovitého tvaru) nebo cylindrokónickými tanky (tlakové nádoby válcovitého tvaru, ve spodní části přecházející v kužel).


 

 Exteriér

MB-150VS-A-27-AIO-01

MB-150VS-A-27-AIO-01

 


 Interiér

(Pozn : Od zobrazeného modelu se minipivovary Mobbeer Lite MC liší tím, že obsahují jen jedninou nádobu ve varně) Minipivovar MB-150VS-A-27-AIO Minipivovar MB-150VS-A-27-AIO - zezadu

Jak sestavit a provozovat minipivovar MOBBEER / HARDBEER ?

Kontejnerové pivovary MOBBEER vyrábíme v 6 výrobních řadách - MOBEER STARTER 150, MOBEER PUBMASTER 250, MOBBEER ADVANCE 300, MOBBEER PROSPER 500,  MOBBEER PROFI 600, MOBEER MAXI 1000. Provozovatel si volí výrobní řadu a sestavení - 1-kontejnerové (pouze varna), 2-kontejnerové (varna ležácký sklep), 3-kontejnerové (varna 2x ležácký sklep), 4-kontejnerové (varna 2x ležácký sklep technologické zázemí). Dále vyrábíme minipivovary HARDBEER, určené pro zabudování do pevných objektů, jejichž úsporná technologie umožňuje jejich zabudování takřka do libovolně velkých prostor. Lze také nakombinovat pevnou část pivovaru (varna nebo ležácký sklep v budově - technologie HARDBEER) a mobilní část (varna nebo ležácký sklep v kontejneru - technologie MOBBEER) do jednoho funkčního celku. Podívejte se na ukázky možných sestavení minipivovaru.

Pivovar na zkoušku

Uvažujete už dlouho o vlastním minipivovaru, ale nemáte odvahu riskovat možný neúspěch ? Vyzkoušejte si pivovar nanečisto. Zajistíme pro Váš podnik vše tak, jako byste provozovali vlastní minipivovar, ale Vaše pivo pro vás budeme vařit my. Budete se prezentovat před Vašimi hosty jako pivovarská restaurace. Takto si v klidu a bez rizika prověříte, jestli se Vám vlastní pivovar vyplatí. Podle zjištěného výsledku se pak rozhodnete, jestli si pořídíte vlastní minipivovar

Vše o službě Pivovar na zkoušku.

Kdy zvolit mobilní pivovar

Jestliže se chcete stát provozovatelem malého restauračního pivovaru, ovšem nemáte v objektu dostatek místa pro umístění pivovarské technologie, pokud nejste vlastníkem budovy, v níž provozujete restauraci, provozujete-li jiný podnik v létě a jiný v zimě, chcete-li si ponechat prostor k budoucímu rozšiřování, anebo se prostě jen nechcete vázat na jedno místo, je pro Vás nejlepším řešením mobilní kontejnerový minipivovar MOBBEER.

Vše o mobilních pivovarech MOBBEER.

Kdy zvolit zabudovaný pivovar

Myslíte to s provozováním malého pivovaru naprosto vážně ? Jste vlastníkem objektu a máte v něm dostatek místa pro zabudování malého pivovaru ? Chcete mít pivovar na očích zákazníkům a být pozorován hosty při vaření piva ? Určitě nebudete potřebovat pivovar v budoucnu přestěhovat ? Přejete si pivovar zabudovat jen částečně a část nebo rozšíření řešit externím modulem ? Pak je pro Vás vhodným řešením minipivovar HARDBEER.

Vše o statických pivovarech HARDBEER.