Mobilní kontejnerové pivovary Mobbeer
Logo Mobilní Pivovary

Minipivovary pro každou restauraci

Uvažujete o provozování minipivovaru ? Právě teď je nejvhodnější doba pro takovýto projekt - zákazníci vyhledávají nevšední gastronomické zážitky a na trhu je stále místo pro další malé pivovary. Světově unikátní variabilita našeho řešení vyhoví všem zájemcům o vlastní pivovar.
O malých pivovarech Měnící se pivní kultura vytváří prostor pro nové minipivovary

Měnící se pivní kultura vytváří prostor pro nové minipivovary

O tom, že se v českých luzích a hájích něco děje, není sporu. Obrázek typického pivaře popíjejícího stále stejné pivo se pomalinku mění. A právě to je šance pro malé pivovary, které si svojí nabídkou mohou získat srdce tohoto „moderního pivaře“.

Na čepu nesmí být nuda

Ještě nemáte vlastní minipivovar ? Pospěšte siAsi tak by se dala jednou krátkou větou charakterizovat úspěšná hospoda pro našeho moderního pivaře. Nabídka piv na čepu by tak měla být pestrá a v ideálním případě proměnlivá. K tomu mohou sloužit dodávky z desítek malých pivovarů, ale také vlastní zdroje v podobě vlastního minipivovaru přímo v hospodě či restauraci. Na rozdíl od velkých průmyslových pivovarů totiž mohou malé pivovary a pivovarské hospody více experimentovat, a tak vedle klasických plzeňských ležáků, mohou vařit piva také jiných pivních stylů (Weizen, IPA, Stout a spousta dalších).

Moderní pivař nechce pivo pouze pít

Dobré pivo totiž potřebuje víc než to. Dobré pivo se musí chutnat a vychutnávat. Moderní pivař chce však o dobrém pivu i něco vědět. Je zvědavý a lačný po informacích o pivu, které zrovna pil. Hospodští ale nesmí zapomenout, že spoustu informací o pivu si už tento moderní pivař sám našel. Obecné věci slyšet nemusí, zajímat se může často i o sebemenší detaily. Na ty by mu měla být schopna odpovědět poučená obsluha. Pivaři, kteří zatím o pivu tolik neví, a přesto rádi ochutnávají, by si měli základní i detailní znalosti o pivu pomalu osvojovat. K tomu jim může posloužit třeba pivní rubrika internetového magazínu Alkoholium.cz, kde právě tyto informace najdou.

Nebojovat cenou ale kvalitou

Malé pivovary mají oproti těm klasickým průmyslovým jednu velkou výhodu. Cílí totiž na pivaře, který jde především po dobrém pivu na cenu se až toliko neohlížeje. Minipivovary tak nemusí snižovat kvalitu na úkor ceny. Uvaří-li totiž dobré pivo, moderní pivaři za něj budou ochotni zaplatit odpovídající peníze. Výhoda se však může lehce obrátit v nevýhodu. Tento náš moderní pivař totiž velmi bezpečně pozná pivo dobré od toho špatného. To klade ty nejvyšší nároky na sládka, jehož um nejpodstatnější měrou rozhoduje o úspěchu toho či onoho malého pivovaru. Zvládne-li však svoji pozici, moderní pivař ho za to po právu odmění.