Mobilní kontejnerové pivovary Mobbeer
Logo Mobilní Pivovary

Minipivovary pro každou restauraci

Uvažujete o provozování minipivovaru ? Právě teď je nejvhodnější doba pro takovýto projekt - zákazníci vyhledávají nevšední gastronomické zážitky a na trhu je stále místo pro další malé pivovary. Světově unikátní variabilita našeho řešení vyhoví všem zájemcům o vlastní pivovar.
Služby Výroba minipivovarů a restauračních pivovarů

Výroba minipivovarů a restauračních pivovarů

Naší hlavní činností je výroba pivovarů a malých restauračních pivovarů.

Vyrábíme, dodáváme a montujeme minipivovary dvou základních koncepcí :

MOBBEER – mobilní kontejnerové minipivovary

Modulární řešení minipivovarů, zabudovaných v kontejnerových skříních, jejichž společnou vlastností je jejich nezávislost na konkrétním objektu, a tedy schopnost transportu na libovolné místo.

HARDBEER – statické minipivovary a malé restaurační minipivovary

Modulární řešení minipivovarů, zabudovaných v pevných objektech, ať už jako nezávislé minipivovary anebo malé restaurační pivovary. Lze je kombinovat s mobilními kontejnery MOBBEER.

Výroba minipivovarů MOBBEER a HARDBEER

Výroba kvalitního českého piva zejména plzeňského typu

Kvalitní české minipivovary MOBBEER a HARDBEER jsou optimalizované převážně pro výrobu kvalitního českého piva tzv. plzeňského typu, tj. světlého piva vařeného dekokčním způsobem, kvasícího v otevřených nádobách pomalým spodním kvašením a zrajících v ležáckých tancích. Piva vařeného z dobré vody, ječného sladu, českého chmele a pivovarských kvasnic. Jsou ale vhodné k výrobě téměř jakéhokoli piva v závislosti na potřebách jejich provozovatelů – kvasnicového piva, tmavého piva, pšeničného piva, speciálních piv s různými příchutěmi apod.

Ačkoli není problém dovybavit naše minipivovary zařízením pro filtraci a pasterizaci piva a vyrábět tak pivo s vysokou trvanlivostí, které je možné distribuovat kamkoli do obchodních či restauračních sítí, nejlepší a nejzdravější pivo, produkované našimi pivovary, bude nefiltrované a nepasterované, tzv. živé pivo. Tradiční české pivo bez tepelných a chemických úprav je tím, co na našem i světovém trhu citelně chybí, a to je také důvodem vzrůstající obliby domácího piva z minipivovarů, kvůli němuž se téměř každé restauraci vyplatí si náš minipivovar pořídit.

Tradice se snoubí s moderním řešením a úsporností našich minipivovarů

Naše minipivovary jsou nabité tradičními technologiemi, vylepšenými o moderní prvky. Dodáváme technologické řešení minipivovarů, vycházející ze staleté tradice a zkušeností proslulých českých sládků, tj. vaříme pivo ve dvou varných nádobách, kde se pomocí rmutů a postupného přidávání kvalitních surovin v definovaných časových bodech a teplotách dosahuje zákazníkem oceňovaných výborných chuťových vlastností, vůně a barvy piva.

Avšak ve srovnání se zaběhnutými výrobními postupy dokážou naše minipivovary díky unikátnímu patentově chráněnému řešení rekuperace tepla při varném procesu uspořit až 50%  energie a vody při výrobě jmenovitého objemu piva. To vše při výrazné úspoře prostoru a materiálu, potřebného k vybavení minipivovaru, bez kompromisů ze strany kvality výsledného produktu anebo komfortu obsluhy pivovaru.

Jednou z důležitých vlastností našich minipivovarů je jejich energetická úspornost – při vaření piva námi doporučovaným způsobem, tj. dvou po sobě následujících varů v jednom cyklu, nezůstává ani jediný joule energie nevyužitý. Veškeré odpadní teplo, vznikající především při chlazení mladiny, je využito opět v dalším varu k ohřevu vody, a nedochází tak ke zbytečnému plýtvání energií.

Rovněž spotřeba vody je výrazně zredukována oproti většině běžně využívaných nehospodárných pivovarských provozů. V našem pivovaru rozhodně neplatí pravidlo pětinásobné spotřeby vody k množství uvařeného piva, jak se uvádí v mnoha příručkách a učebnicích. Promyšlený systém automatické sanitace pivních tanků, spilek a varných nádob šetří maximálním možným způsobem spotřebu vody a přispívá dále k úspornému provozu.

Unikátním řešením, snižujícím spotřebu materiálu, potřebný prostor a v neposlední řadě také peněženku zákazníka, je společná dvoufunkční nádoba, která slouží v první fázi výrobního cyklu jako rmutomladinová pánev a ve druhé fázi jako scezovací pánev.

Minipivovar, který se vejde do každé restaurace

Víme, že volného nevyužitého prostoru nebývá ve většině českých restaurací nazbyt. Proto jsou naše minipivovary koncipovány jako promyšlené modulární řešení. Dokážeme individuálně navrhnout konfiguraci minipivovaru, která je prostorově, ekonomicky a koncepčně vhodná téměř pro každou restauraci. Dokonce umíme postavit minipivovar i pro restauraci, která nemá uvnitř vůbec žádné volné místo – pro mobilní minipivovary MOBBEER neplatí žádná prostorová omezení. Je možné je postavit jak přímo vedle restaurace, tak třeba na druhý konec obce na zahradu k domu jejího majitele.

Vyberte si ekonomické provedení v nerezi anebo luxusní měď

Pivovarská technologie minipivovarů MOBBEER a HARDBEER je vyráběná převážně z nerezi – tj. z moderního materiálu, který negativně neovlivňuje chuť a spotřební lhůtu piva. Jelikož je tento materiál poměrně mladý, nevyskytoval se v historických dobách zlatého věku restauračních pivovarů. Proto známe ze starých filmů a z vyprávění pamětníků, že dříve byly varny a další nádoby, s nimiž přicházelo pivo do styku, vyráběny převážně z mědi a ležácké sudy ze dřeva.

Jestliže si zákazník přeje dodržet tuto tradici a vybavit svůj restaurační minipivovar tímto historicky věrným způsobem, pak mu samozřejmě vyhovíme, ale musí počítat s výrazně vyššími náklady. Pivovary zhotovené z mědi anebo z nerezi pokryté vrstvou mědi sice nemají žádný jiný praktický význam, než právě dosažení krásného teplého vzhledu nádob, ale zato přispějí významným způsobem k puncu výjimečnosti podniku. Zákazník restaurace se pocítí výjimečnost místa a okamžiku, jestliže se při návštěvě restaurace stane svědkem výroby piva, které pije. Sládek vyrábějící pivo v krásných měděných nádobách před zraky hostů je nejlepším marketingovým tahákem pro každou pivovarskou restauraci.

Naproti tomu pro všechny ostatní provozovatele, kteří nemají v úmyslu zapracovat pivovarskou technologii do prostoru přístupného zákazníkům, ale chtějí přesto vařit  vlastní kvalitní pivo s co nejnižšími pořizovacími náklady za pivovar, jsou určeny naše minipivovary vybavené technologií z nerezi stříbrného leského vzhledu.